2010-04-10

Kew Gardens

Vi for till London i veckan som varit och besökte bl.a. Kew Gardens. En jättepark med två enorma palmhus, varav det på bilden är det mindre! Vi strövade omkring i fem timmar och hann med att se kanske hälften av parkens alla sevärdheter.

Magnolia campbellii

Stora träd överfyllda med blommor. Vi hade turen att komma i rätt tid för att få beundra detta skådespel. Våren var sen även i London.

Buskspel

I en Kameliabuske satt en Rödhake och skrek ut sin kärlek så att ingen kunde undgå hans avsikter.

Duck-in-a-tree

Vi tog en sväng upp till Greenwich och efter att ha ställt klockan rätt gick vi ut i parken som visade sig vara helt fantastisk, den också. På en gren i ett träd satt en anka och funderade.

Här hemma då?

Jodå, snön var försvunnen när jag tittade ut i morses och så sakterliga sätter det hela igång, trögt men ändock ... På bilden: Crocus vernus 'Vanguard' med Scilla mischtschenkoana, Eranthis och Crocus tommasinianus i bakgrunden. Våren är kommen.

Tulipa humilis 'Black Base'

I höstas hamnade en del lökar i krukor och först ut att blomma är denna Violtulpan. Krukorna står i växthus.

Muscari-odling

Jag satte en massa pyttelökar, små som pärlor och hoppas att dom är blombara till nästa år. I facket till höger växer avkomman till en gåva som Nikita Chrusjtjov hade med sig till Gustav Vl Adolf vid stadsbesöket 1964.

Puschkinia scilloides 'Aragat's Gem'

Denna Porslinshyacint är från en insamling på berget Aragat i Armenien. En starkare blå färg på blomman skiljer den från den vanliga.