Vi har jobbat hårt för att få klart växthuset så att man mer kan gå och småpyssla lite istället för att skotta jord. För några timmar sen lassade vi in det sista och nu ligger det 18 kubik jord på plats. Dörren och fönsterlucksöppnarna fixar vi i morgon eller så.
Den ätliga Stjärnhyacinten är en favorit som jag placerat lite halvskuggigt, så att man får njuta av blomningen några extra dagar. I bakgrunden gör sig Rodgersian beredd att ta över.
För kanske 15 år sen planterade jag några Ginstar i en bergsskreva, jag tror att dom hette 'Allgold' i en mättat gul kulör. Av någon orsak dog dom men efterlämnade några fröplantor i ljusgult och vitt.
I bakgrunden tar det nya växthuset form och vad som inte syns på bilden är att dom första rutorna är ditsatta på baksidans överdel. Blir det klart i morgon?
Oroligt har jag scannat av platsen där jag satte den i höstas. När dom andra Trebladen redan blommat i någon vecka började den sakta stiga upp ur jorden och idag var det dags att långsamt börja slå ut. Vilka skönheter ... Bara att njuta.
Som final på tulpanfestivalen på Linnés 300-årsdag den 23 maj 2007, namngavs den nya tulpanen 'Carl Linnaeus' av Uppsalas stadsträdgårdsmästare Karin Åkerblom i närvaro av bland andra den holländske trädgårdsmästare som förädlat fram denna nya Triumftulpan. Botanicus-Ulf var där och lyckades komma över några lökar som han vänligen delade med sig av.
Vit Klocklilja. Ytterst graciösa klockor hängande på långa skaft lyser upp den skuggiga delen av Västra landet. Denna Primula-släkting blommar här för första gången och verkar trivas.
Svårt att hinna med att dokumentera allt som sker i trädgården just nu. Här nedan kommer ändå ett försök att sammanfatta Valborgshelgen. På bilden blommar Fingertandroten, Cardamine pentaphyllos, för fulla muggar ihop med Vitsippor och Lungört.
Muscari är ett spännande släkte med ett okänt antal arter. På bilden ståtar närmast M.'Valerie Finnis' som finns på flera ställen i trädgården. Bakom den i blåsvart kostym står en nära släkting; Bellevalia pycnantha, Sorghyacint. Längst bak lyser M. botryoides 'Album', en vit Pärlhyacint som omskrivs i litteraturen redan 1596.